خط تولید کنسرو ذرت
با گذشت زمان و با افزایش جمعیت و بالارفتن میزان استفاده از غذاهای آماده و کنسروی، مردم درگیر سوالاتی درباره ی این نوع از غذا ها شدند.
فهرست محتوا
سوالاتی نظیر اینکه غذاهای آماده و کنسرو ها چگونه تهیه می شوند؟ خط تولید کنسرو ها به چه صورت است؟ غذاهای آماده از چه موادی تشکیل شده اند؟
ماشین آلات بسته بندی کمپوت چگونه کار می کنند؟
آیا غذاهای آماده مضر هستند؟ آیا غذاهای آماده فاسد هستند؟ و….
پس از مدتی شرکت های تولید کننده ی غذای آماده و کنسروها خط تولید خود را برای مردم شرح داده و باعث شدند تا تمام سوالات بالا پاسخ داده شود.
اما کنسرو ذرت چگونه تولید می شود؟ خط تولید کنسرو ذرت در کارخانه به چه شکل است؟
آیا کنسرو ذرت زود فاسد می شود؟
در ادامه به پاسخ این سوالات خواهیم پرداخت.
خط تولید کنسرو ذرت در کارخانه چه مراحلی دارد؟
مراحل تولید کنسرو ذرت به صورت زیر می باشد:
ذرت های خریداری شده از کشاورزان به صورت چسبیده می باشد. از این رو لازم است قبل از تهیه ی کنسرو آن ها را جدا کرده و اماده ی طبخ کنند. این عملیات با دستگاه های استیریلزه انجام می گردد.
پس از جدا شدن دانه ها از خوشه، برای از بین رفتن سموم و تمام افات به جا مانده دانه های ذرت شستشو داده می شوند.
این امر به وسیله ی آب انجام می شود.
بلنچینگ یا پخت اولیه مرحله ی بعدی تهیه ی کنسرو می باشد. در مرحله ی اول ذرت در مخازن تحت خلاء، پخت ابتدایی می شوند. سپس در مرحله ی دوم که ذرت داخل قوطی ریخته می شود پخت کامل می شود. در پخت اولیه ی کنسرو ذرت، این ماده در تابه و تحت خلا پخته می شود. در بلنچینگ انزیم ها غیر فعال می شود.
ابتدا قوطی های کنسرو با فشار بخار تمیز می شود. سپس ذرت توسط دستگاه های پرکن داخل قوطی های فلزی پر می شود. میزان ذرت در هر قوطی با قوطی های دیگر برابر است و توسط دستگاه پر کن چک و کنترل می شود.
ذرت های داخل قوطی که نیم پز شده ، باید طعم دار شوند. برای طعم دار شدن از نمک استفاده می کنیم. برخی از افزودنی ها نیز مانند اسید سیتریک، بی کربنات سدیم که به عنوان ضد میکروب و ضد کپک استفاده می شود نیز به محتویات کنسرو ذرت اضافه می شود. این ترکیبات در مرحله پس از پر شدن قوطی اضافه می شوند.
تمام موارد بالا به صورت گرم به قوطی کنسرو اضافه می گردند.
پس از آن که مواد افزودنی به قوطی اضافه شد، نوبت بستن درب قوطی فرا میرسد که توسط دستگاه های مجهز به صورت اتوماتیک و بدون دخالت دست انجام می گیرد.
پخت ثانویه بیش تر برای ذرت های شیرین صورت می گیرد. زیرا ذرت های شیرین دیرپذ تر از سایر ذرت ها می باشند. روش کار در پخت ثانویه به این صورت است که قوطی را در آب داغ قرار داده و روی حرارت غیر مستقیم پخته می شود.
این مرحله، مهم ترین مرحله در پخت انواع کنسرو می باشد. تمام غذاهای کنسرو شده، پس از در بندی باید در دما و مدت معینی استریل شوند.
این مرحله در کنسرو سازی باعث می شود که غذای کنسروی سالم بماند. دمای استر شست و شو، حدود ۹۰ درجه سانتی گراد و زمان آن حدودا ۲۰ دقیقه می باشد.
لیبل زنی در قوطی های کنسرو به دو صورت انجام می گیرد:
بعضی کنسرو ها بر روی خودشان لیبل و اطلاعات چاپ می شود.
بعضی کنسرو ها ابتدا لیبل و اطلاعات بر روی کاغذی چاپ شده و سپس بر روی قوطی کنسرو نصب می شود. عمل چسباندن لیبل توسط ماشین انجام می شود.
بسته بندی معمول در صنعت کنسرو سازی به صورت شرینگ انجام می گردد. در این حالت قوطی ها توسط پلاستیک شفاف در زیر حرارت هوای گرم در بسته بندی های ۱۲تایی بسته بندی می شوند.
پس از بسته بندی، کنسرو در یک زمان معین در انبار قرار می گیرد تا شرکت مبدا از سالم بودن ان مطمئن شود. مدت زمان قرنطینه ی کنسرو ها 2 الی 3 هفته می باشد.
پس از مدت معین، در صورت سالم بودن کنسرو ها، کنسرو روانه ی بازار شده و به دست مصرف کننده می رسد.
مزایا و معایب غذای کنسرو شده را میدانید؟
خواص کنسرو ذرت چیست؟
کنسرو ذرت خواص زیادی دارد از جمله:
در پایان خوب است بدانید که مصرف کنسرو ذرت به دلیل این که جزو سبزیجات حساب می شود، بسیار برای بدن مفید است.
خوردن سبزیجات به سلامتی بدن و پیشگیری از بیماری های مختلف جلوگیری می کند.
برای این که یک کنسرو ذرت با کیفیت بالا را مصرف کنید باید به برند آن نیز توجه کنید. یک برند خوب تولید کنسرو، وسایل و تجهیزات استریلیزه و استاندارد را به کار می برد. برای خرید تجهیزات استریلیزه با کیفیت بالا و استاندارد می توانید به سایت انصار استیل مراجعه نمایید.